Weetjes

Productieproces

Samenwerking met Lucrato

Wij zijn voor de productie van de sieraden een samenwerking aangegaan met Lucrato, een maatschappelijke onderneming voor re-integratie en arbeidsontwikkeling. Lucrato heeft als doel mensen met een afstand tot werk te begeleiden naar zo regulier mogelijk werk.

Via Lucrato werken, naast ongeveer 100 vaste medewerkers, zo’n 1600 medewerkers met een indicatie wet sociale werkvoorziening. Talentvolle mensen die heel veel dingen kunnen, maar die om een fysieke, psychische of sociale reden een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Hun mogelijkheden en talenten gebruiken ze in hun werk.

 

Samenwerking met Trion

Onze verpakkingen,die bestaan uit een zakje met klein glazen flesje, worden gemaakt door medewerkers van Trion. Trion is onderdeel van Stichting Philadelphia Zorg, een landelijke netwerkorganisatie voor mensen die zorg en/of ondersteuning nodig hebben, ongeacht oorzaak, beperking of leeftijd, Zodat zij zo zelfstandig mogelijk vorm en invulling kunnen geven aan hun leven.

 

❤︎Wij zijn erg blij met de samenwerking met beide bedrijven. Denise Wielink: “Ik had natuurlijk ook naar het buitenland kunnen gaan voor de productie. Maar dit past veel beter bij mij. Het is geweldig om te zien hoe blij iedereen ervan wordt. Het is heerlijk om met deze geweldige en lieve mensen te kunnen en mogen werken.❤︎

Emigratie naar Spanje.

Wij zijn in januari 2021 geëmigreerd van Nederland naar Spanje. Een hele stap waar veel bij komt kijken. We gaan ons huis daar opknappen en vanaf 2023 gaan we twee studio's verhuren. Mocht je het leuk vinden om te zien hoe onze nieuwe droom verloopt dan kun je ons volgen op instagram: casa_del_encanto

Flagstore in Apeldoorn

Je kunt de hele collectie bewonderen bij "Reborn by Giny" in Apeldoorn. 
Zij verkopen al het moois dat wij maken. Het adres is:
Koninginnelaan 85. 

 

Shiva

Shiva eye schelp 

Dit schelpje heet een Shiva eye en wordt ook wel het geluksschelpje genoemd. 

Deze fungeert twee jaar als deurtje van een tulbandschelp om deze te beschermen. Na twee jaar laat het deurtje los en valt op de bodem van de zee. 
Dit deel, Operculum, ook wel Shiva's oog genoemd (verwijzend naar het derde oog van god Shiva) staat symbool voor bescherming, wijsheid en inzicht in de dingen die dieper verborgen liggen. 


Ze staan voor creatie en behoud van alles wat leeft, de constante verandering van het universum en de algemene wijsheid. 

In de prachtige spiraal van Shiva Eye zie je de Gulden Snede. Dit is een natuurkundig fenomeen, dat ons inzicht geeft in de oerkracht van de natuur en dus ook van onze plaats in dit universum. 

Bekend als het geld van zeemeerminnen, is het van mening dat ze een goede geluksbrenger zijn voor vissers. 

 

Cowrie schelp

De kauri (cowrie) is een gebruiksnaam voor een groep tropische zeeslakken uit de familie Cypraeidae. Het is een roofdier dat intensief jaagt op andere soorten weekdieren en stekelhuidigen. De soort komt voor in de tropische zeeën rondom Nieuw-Guinea en de eilanden van de Stille Zuidzee.

 

 

Brown lip schelp

Brown Lip OysterTahiti Pinctada Margaritifera 

Deze oester is tussen de 10 en 20 cm groot.
Ze leven in subtropisch klimaat.
Okinawa (Japan), Micronesia en Polynesia (meestal in Tahiti). 

De kleur is echt prachtig en ze zijn allemaal anders. 

De brownlip schelp is zalm/bruin achtig van kleur met een parelmoerglans. 

 

 


♥Parel staat symbool voor zuiverheid, liefde en geluk! 

Parel brengt warmte, zachtheid en verbinding.